27 de maig 2020

Família i pantalles

La situació provocada per la crisi sanitària de la Covid-19 ha fet més evident la interacció que fem amb les pantalles i, sobretot en les circumstàncies de confinament, la funcionalitat que han tingut les videotrucades per exemple, per acostar-nos als nostres i per adaptar la nostra activitat habitual tot garantint-ne la seva continuïtat. No parlem de noves funcionalitats, però la situació de distanciament físic que vivim, i que s’allargarà encara uns dies mentre duri la desescalada, ens ha abocat a utilitzar-les intensivament, per intentar que la llunyania física no es converteixi en aïllament social ni en una frenada de les nostres activitats.


Foto: Annie Spratt, extreta de Catorze.cat
Això també ha estat així amb els nostres fills i filles, ja sigui per parlar amb la família i amb els amics i amigues, per entretenir-se o per continuar amb el curs escolar. És de suposar que aquest ús intensiu pot modificar els nostres hàbits d’ara en endavant, especialment els dels infants i adolescents, pel que cal parar-nos a reflexionar sobre com hauria de ser la seva utilització. És evident que hem de tenir coneixements i habilitats per fer-les servir, però sobretot, hem d’utilitzar-les de forma conscient, crítica i responsable.




Alguns consells per a pares i mares preocupats sobre com acompanyar als fills i filles per fer un bon ús de les pantalles, o per a educadors i educadores en general, estan recollits a l'article que he publicat a la revista CATORZE.CAT:





Agraeixo la invitació de Catorze.cat a escriure l'article. Espero que sigui d'interès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada